Romania

Gabriela Firea cere vehement demisiile lui Vlad Voiculescu şi Raed Arafat

„În ce ţară sunt scoşi bolnavii operaţi din spital, noaptea, cu perfuzii?”

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea se declară consternată de evenimentele petrecute vineri noaptea la Spitalul de Ortopedie Foişor, unde zeci de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi din secţia ATI, pentru a o folosi ca suport Covid.

Gabriela Firea a publicat sâmbătă un mesaj pe pagina sa de Facebook, întrebându-se, retoric, dacă mai există vreo ţară în care pacienţii, unii operaţi, sunt scoşi noaptea, în perfuzii, unii cu scaune cu rotile şi unii chiar cu targa. Fostul primar mai atrage atenţia că, la momentul postării, trecuseră 15 ore de la nefericita acţiune şi nu fusese anunţată nicio demisie.

„În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale? Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook.

Până în prezent, vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

„Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID”, a scris liberalul pe Facebook.

De asemenea, filiala USR-PLUS Bucureşti a transmis că modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil, iar managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor într-unul suport COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor.

Gabriela Firea: „Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”

Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, mai susţin reprezentanţii Alianţei şi solicită primarului general Nicuşor Dan să facă acest lucru.

Citește și:  Preşedintele Sanitas, după evacuarea pacienţilor de la Foişor: Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă!

Conducerea Spitalului Foişor s-a adresat pe 2 aprilie Ministerului Sănătăţii şi a explicat motivele pentru care unitatea sanitară nu poate primi pacienţi COVID.

În adresa respectivă, preciza că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor şi unităţilor de dializă COVID-19, condiţii care includ acces permanent la laborator şi la o platformă diagnostică cu radiologie convenţională, capabilitate de implementare de paturi destinate terapiei acute (DTA) şi linie de gardă în una dintre specialităţile boli infecţioase sau pneumologie sau colaborare permanentă între una din specialităţile boli infecţioase/pneumologie, având linia de gardă asigurată în spital prin una dintre specialităţile conexe (medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, oncologie medicală, pediatrie pentru secţiile cu paturi de copii), conform Adevarul.ro.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close