America

Fundația suspectă Bill și Melinda Gates. Un adăpost fiscal care folosește investiții filantropice

Asculta informatia

Fundația Bill și Melinda Gates a abordat, de-a lungul timpului, problemele umane, cum ar fi foamea, analfabetismul și lipsa asistenței medicale la nivel global în decursul a 20 de ani. În timp ce fondatorul Bill Gates a fost lăudat pentru timpul, banii și eforturile depuse privind implementarea viziunii sale pentru o lume mai bună, există o mulțime de critici în jurul numelui său.

Contribuțiile caritabile ale fundației sunt atât de substanțiale, încât eforturile guvernului, de multe ori, pălesc în comparație cu contribuțiile oferite de acesta. Fără obligația de a opera sub vreun sistem, înafară de al său, există o supraveghere și o responsabilitate redusă, mai ales atunci când acoperă nevoi nesatisfăcute prin Fundația Bill și Melinda Gates.

Cu active de 50 de miliarde de dolari, aproximativ 40% din activele Fundației Bill și Melinda Gates constau în fonduri, care ar fi fost colectate în mod obișnuit ca impozite, dar ca fundație caritabilă, beneficiază de reduceri fiscale masive și au libertatea de a face ceea ce consideră cu banii.

Nation a raportat anul trecut că fundația a câștigat 28,5 miliarde USD venituri din investiții în ultimii cinci ani, oferind în același timp 23,5 miliarde USD subvenții caritabile. Fundația a acordat, de asemenea, peste 250 de milioane de dolari companiilor față de care are un interes special, sub formă de acțiuni și obligațiuni corporative, care ar putea reprezenta un conflict uriaș de interese. Aceste subvenții contribuie la finanțarea unei varietăți de proiecte, de exemplu, servicii bancare mobile și sisteme de monitorizare a sănătății, potrivit grunge.com.

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul pe 3 mai

NPQ a scris mai multe articole care critică Fundația Bill și Melinda Gates. Spre exemplu, s-a discutat despre modul în care fundația a contribuit la eforturile eșuate ale agriculturii regenerative din Alianța pentru o revoluție verde în Africa (AGRA). În calitate de principal finanțator al proiectului, Gates credea că îmbunătățirea peisajului prin metode moderne cu ajutorul sectorului privat va produce mai multe alimente, crescând astfel profiturile.

AGRA a promovat modelul de afaceri occidental al fundației, folosind sursele sale pentru a cumpăra semințele și îngrășămintele necesare. Aprovizionările tipic hibride și sintetice au fost făcute prin intermediul programelor de subvenționare a intrărilor agricole sau a FISP-urilor promovate de AGRA. Aceste programe au fost favorizate față de metodele tradiționale de producție a alimentelor, iar 14 ani mai târziu, proiectul a fost considerat un eșec prin intermediul unui raport intitulat “Falsele promisiuni”. Mai multe organizații au contribuit la raport, spunând că programul a făcut mai mult rău decât bine.

Astfel, în timp ce percepția publicului este una de recunoștință, criticii cred că Fundația Bill și Melinda Gates nu este altceva decât un adăpost fiscal care folosește investiții filantropice pentru a evita plata impozitelor în timp ce își promovează propria agendă.

Citește și:  SUA au reintrat oficial în Acordul de la Paris

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 15 =

Close