Romania

Frontierele UE pot fi trecute DOAR cu certificate digitale cu cod QR. GCS: “Măsura intră în vigoare de vineri, 13 august”

Începân de vineri, 13 august, la frontierele UE vor fi acceptate doar certificate digitale de vaccinare, testare sau boală. 

Pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute, de vineri, ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

GCS reamintește că începând de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/ .

„Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat”, potrivit GCS.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României, conform sursei citate.

Citește și:  Ungaria a anunțat granițele de TRANZIT pentru români. Mâine închide frontierele
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close