AmericaCanada

Frontiera terestră între SUA şi Canada a fost redeschisă pentru cetăţenii americani vaccinaţi

Frontiera terestră între SUA şi Canada a fost redeschisă luni pentru cetăţenii americani vaccinaţi împotriva COVID-19, după aproape 17 luni de închidere din cauza pandemiei cauzate de coronavirus şi în pofida unei recrudescenţe epidemice, informează AFP, potrivit agerpres.

Pentru a fi admişi pe teritoriul canadian, cetăţenii SUA asimptomatici trebuie să fi primit două doze dintr-un vaccin autorizat de către autorităţile canadiene, cu cel puţin 14 zile înaintea intrării lor în ţară şi după efectuarea unui test de depistare.

De partea cealaltă, pentru moment canadienii nu sunt autorizaţi să treacă frontiera către SUA, cu excepţia călătoriilor esenţiale.

Canada şi-a închis frontierele aeriene pe 18 martie 2020, iar trei zile mai târziu şi frontiera terestră cu SUA, graniţa terestră cea mai lungă din lume.

Relaxarea măsurilor frontaliere survine într-o perioadă când SUA şi Canada se confruntă cu o nouă recrudescenţă a COVID-19, de această dată cauzată de varianta Delta.

Aproximativ jumătate din populaţia SUA este complet vaccinată împotriva COVID-19.

În Canada, potrivit autorităţilor sanitare, 81% din populaţie a primit prima doză de vaccin şi 68% este complet vaccinată contra coronavirusului.

La jumătatea lunii iulie, Ottawa a anunţat că, dacă situaţia epidemiologică ”rămâne favorabilă”, atunci de la 7 septembrie vor putea intra în Canada fără alte restricţii călătorii vaccinaţi din întreaga lume.

Citește și:  Suedia le va cere de sâmbătă străinilor să prezinte un test negativ la coronavirus la intrarea în ţară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close