Franta

Franţa va relaxa prudent restricţiile pe 15 decembrie

Franţa va relaxa prudent restricţiile antiepidemice pe 15 decembrie prin eliminarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru deplasări, dar va fi instituită o interdicţie de circulaţie nocturnă valabilă inclusiv pentru Anul Nou, iar redeschiderea foarte aşteptată a muzeelor, cinematografelor şi teatrelor va fi amânată cu trei săptămâni, a anunţat joi premierul francez Jean Castex, informează AFP, si agerpres.

Interdicţia de circulaţie nocturnă, în vigoare de marţea viitoare, se va aplica începând de la ora locală 20:00, cu excepţia nopţii de Crăciun, excepţie care nu priveşte însă şi noaptea de Revelion, întrucât aceasta ”conţine toate ingredientele unui salt epidemic”, a explicat premierul.

Activităţile culturale vor trebui să mai aştepte încă trei săptămâni şi situaţia lor va fi reexaminată pe 7 ianuarie, a mai precizat Jean Castex.

Franţa a intrat în lockdown la sfârşitul lunii octombrie pentru a stăvili creşterea cazurilor de COVID-19. Preşedintele Emmanuel Macron a promis atunci o redeschidere a muzeelor, cinematografelor şi teatrelor începând cu 15 decembrie, dar cu condiţia ca media noilor cazuri de contaminare să scadă măcar până la circa 5.000 pe zi. Or, datele recente indică o medie de peste 11.000 de noi cazuri zilnice.

Citește și:  Franța va începe să ridice restricțiile în trei etape
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close