Franta

Franţa va furniza Ucrainei asistenţă financiară de 300 de milioane de euro

Asculta informatia

Administraţia Emmanuel Macron va furniza Ucrainei asistenţă financiară în valoare de 300 de milioane de euro, pentru atenuarea efectelor invaziei militare ruse, a anunţat joi ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, citat de cotidianul Le Figaro, informează mediafax.

Jean-Yves Le Drian a făcut acest anunţ după o conversaţie cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba. „Vom debloca, în următoarele zile, un program de asistenţă financiară de 300 de milioane de euro”, în conformitate cu angajamentul asumat de preşedintele Emmanuel Macron faţă de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat Jean-Yves Le Drian.

Franţa oferă deja Ucrainei armament şi carburant, în cadrul asistenţei acordate de Alianţa Nord-Atlantică în contextul invaziei militare ruse.

„Vom continua eforturile, la nivel european, pentru impunerea de costuri suplimentare Rusiei, din cauza continuării operaţiunilor militare”, a subliniat Jean-Yves Le Drian.

Citește și:  Emmanuel Macron l-a descris pe premierul polonez Mateusz Morawiecki drept un „antisemit de extremă dreapta”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 21

Close