Franta

FRANTA: Turnul Eiffel a fost redeschis după opt luni de la închidere

Turnul Eiffel a fost redeschis vineri, după opt luni de la închiderea sa din cauza pandemiei de Covid-19, cea mai lungă perioadă în care accesul vizitatorilor nu a fost posibil după Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, scrie news.ro .

În timp ce numărătoarea inversă a ajuns la zero, au avut loc aplauze şi ovaţii din partea vizitatorilor care aşteptau la coadă să intre, o formaţie a început să cânte, iar oamenii au început să treacă prin poarta de intrare.

„Ne simţim destul de norocoşi să fim aici”, a declarat Patrick Perutka, un tânăr de 18 ani din Croaţia, care aştepta de trei ore să se deschidă porţile.

Perutka era la prima sa vizită la Turnul Eiffel.

”Este mare lucru. Toată lumea ştie despre asta”m a spus el despre turn.

Din cauza îngrijorărilor persistente cu privire la virus, măştile rămân obligatorii pentru oricine are peste 11 ani iar fiecare lift va transporta doar jumătate din numărul normal de vizitatori.

Începând cu 21 iulie, vizitatorii vor trebui să arate şi un ”permis de sănătate” din partea guvernului francez, pentru a demonstra că sunt fie vaccinaţi, fie că au avut recent un test negativ pentru Covid-19.

Citește și:  Muzeele din Paris au pierderi uriașe din cauza epidemiei de COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close