Franta

Franța: Senatul a respins VACCINAREA OBLIGATORIE cu o majoritate covârșitoare

Vaccinul Anti-COVID nu devine obligatoriu

Asculta informatia

Senatul francez a respins miercuri, 13 octombrie 2021, cu o majoritate covârșitoare de voturi (262 împotrivă și 64 pentru), propunerea socialiștilor de obligativitate a vaccinării anti-COVID-19 în Franța.

Potrivit europarlamentarului PNȚCD Cristian Terheș, proiectul de lege a fost depus în luna august, iar socialiștii francezi l-au promovat ca fiind o 1obligație progresistă a vaccinării universale! împotriva virusului.

Proiectul intenționa să modifice Codul Sănătății Publice din Franța, impunând vaccinul anti-COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii, cum e cel antitetanos.

Dezbaterea pe obligativitatea vaccinării a decurs inițial liniștit, până când Sylviane Noël, senator din partea Les Républicains (LR), a afirmat că 1a face obligatorie administrarea vaccinurilor genetice a căror fază experimentală este încă în desfășurare, este o decizie politică descreierată/nesăbuită și reprobabilă din punct de vedere moral!.

1Cu toate că această propunere a fost respinsă de Senatul francez cu un scor atât de zdrobitor, în presa de limba engleză abia se găsesc câteva articole scrise pe acest subiect pe site-uri nu prea mari de știri. La fel s-a întâmplat și în cazul anchetării președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru modul cum a încheiat contractul de 1.8 miliarde de doze de vaccin cu Pfizer. Dacă acestea nu sunt subiecte de știri de prima pagină, care sunt atunci?”, a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNȚCD.

Din poziția de europarlamentar PNȚCD, Cristian Terhes susține că orice decizie privind vaccinarea trebuie să fie personală și individuală, decizie care trebuie luată de persoana în cauza în mod liber și pe baza unei corecte informări atât din partea firmelor producătoare, cât și a guvernului.

Citește și:  Franţa primeste pe teritoriul său pe militanţii pentru drepturile omului din Afganistan
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 6

Close