Franta

Franţa se pregăteşte pentru temperaturi record în timp ce incendiile de vegetaţie continuă

Asculta informatia

Franţa se pregăteşte luni pentru ceea ce ar putea deveni una dintre cele mai fierbinţi zile înregistrate vreodată în această ţară, cu temperaturi ce ar putea atinge 40 de grade Celsius în regiunile costiere preferate de turişti, în timp ce incendiile s-au intensificat în vest şi sud, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Vârful acestui val de căldură este aşteptat luni”, a indicat într-un comunicat MeteoFrance, prognozând temperaturi cuprinse între 40 şi 42 de grade Celsius – şi „mai ridicate pe alocuri”, pe coasta de vest a Franţei cu ieşire la Oceanul Atlantic.

„Ziua ar putea deveni una dintre cele mai fierbinţi înregistrate vreodată în Franţa”, a precizat MeteoFrance, adăugând că temperaturile ar putea atinge valoarea fără precedent de 40 de grade Celsius în oraşul Brest din Bretania, în nord-vestul ţării.

Recordul naţional de temperatură medie din cursul unei zile, de 29,4 grade Celsius, stabilit în timpul valurilor istorice de caniculă din 2003 şi 2019, ar putea fi doborât luni.

Fumul dens a continuat să se ridice deasupra plajelor de pe coasta atlantică din apropierea emblematicei ”Dune du Pilat” – duna de nisip cea mai înaltă din Europa – în zona Arcachon, incendiile de vegetaţie fiind alimentate de vânturile puternice şi de temperaturile ridicate.

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a trimis în regiune încă trei avioane pentru stingerea incendiilor.

Flăcările din regiune s-au extins pe 14.000 de hectare, a declarat prefectura locală într-un mesaj publicat pe Twitter luni dimineaţă, adăugând că au fost raportate cazuri de persoane rănite.

Franţa a emis duminică alerte cod roşu pentru mai multe regiuni, locuitorii fiind sfătuiţi „să fie extrem de vigilenţi”. 

Citește și:  Şapte persoane arestate în Franţa şi şase în Danemarca, în cadrul unor anchete privind legături cu jihadişti în Siria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 24 =

Close