Franta

Franța schimbă regulile de intrare pe teritoriul său europenilor, începând cu data de 9 iunie

Asculta informatia

Franța va permite accesul liber pe teritoriul său europenilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, începând cu data de 9 iunie.

Aceștia nu vor mai avea nevoie de prezentarea unui test negativ la coronavirus, a anunţat vineri ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, potrivit AFP.

Începând din 9 iunie, Franța deschide graințele cetățenior europeni în funcţie de situaţia sanitară a statelor grupate pe scenarii: verde, portocaliu sau roşu și în funcție de vaccinare, se arată într-un document publicat vineri de guvern şi intitulat „Strategia de redeschidere a frontierelor”.

Persoanele care vin din zone „verzi”, în care intră toate ţările din spaţiul european, vor putea intra pe teritoriul Franţei făcând dovada vaccinării, iar cele nevaccinate vor trebuie să prezinte un test PCR sau antigenic negativ.

În schimb, călătorilor care vin din Marea Britanie sau Statele Unite li se va solicita un test negativ (PCR sau antigen), indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, se precizează în acelaşi document.

Citește și:  Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 67

Close