Franta

Franţa. Ofiţer de poliţie, ucis în timpul unei operaţiuni antidrog

Asculta informatia

Un ofiţer de poliţie a fost ucis în timpul unei operaţiuni antidrog miercuri la Avignon, a anunţat prim-ministrul francez Jean Castex, citat joi de DPA.

„Se face totul pentru a se asigura că acest act odios nu va rămâne nepedepsit”, a postat Castex pe Twitter.

Potrivit mass-media, ofiţerul a fost împuşcat în timp ce poliţiştii efectuau un control într-un loc cunoscut pentru traficul de droguri. Presupusul autor a reuşit să scape fugind pe un scuter.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat că „mai mulţi ofiţeri de poliţie” au fost împuşcaţi în timpul operaţiunii, numindu-l pe ofiţerul ucis un „erou”.

Violenţa împotriva poliţiei este o problemă recurentă în Franţa

Potrivit primăriţei din Avignon, Cecile Helle, o desconsiderare tot mai mare faţă de poliţie şi forţele de securitate poate fi văzută în evenimentele din ultima vreme, a relatat canalul Franceinfo.

Violenţa împotriva poliţiei este o problemă recurentă în Franţa.

Cu doar două săptămâni în urmă, un poliţist a fost ucis prin înjunghiere de un bărbat în faţa unei secţii de poliţie din Paris. Anchetatorii tratează incidentul ca un atac terorist.

Guvernul francez vrea să ofere mai multă protecţie organelor de aplicare a legii în ţară cu o nouă lege de securitate, primită cu proteste majore. Criticii se tem, printre altele, de restricţii asupra libertăţii presei.

Citește și:  Şapte persoane arestate în Franţa şi şase în Danemarca, în cadrul unor anchete privind legături cu jihadişti în Siria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 97

Close