Europa

ZĂPADĂ peste Castelul Windsor, unde regina se află în doliu după decesul prinţului Philip

O ninsoare de primăvară a căzut luni peste Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află în doliu după imensul gol lăsat de decesul prinţului Philip, soţul său timp de 73 de ani, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, care i-a fost alături de-a lungul domniei-record de 69 de ani, a încetat din viaţă vineri, la castelul Windsor, la vârsta de 99 de ani.

Duminică, prinţul Andrew a declarat că regina este stoică în faţa unei pierderi care, după spusele ei, ”a lăsat un gol imens în viaţa sa”.

Andrew s-a alăturat fraţilor săi, Charles, Anne şi Edward, mărturisind că valul de afecţiune primită le oferă putere şi că în aceste clipe grele s-au strâns în jurul mamei lor îndurerate.

Palatul Buckingham a anunţat că funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George, din Castelul Windsor, la ora locală 15:00. Totodată, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că Harry, ducele de Sussex aflat în Statele Unite, ”intenţionează să participe” la ceremonie, însă soţia sa Meghan, însărcinată pentru a doua oară, nu îl va însoţi, la sfatul medicului său. „Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat purtătorul de cuvânt.

The Sun, care citează un martor ocular, susţine că prinţul Harry a revenit în Marea Britanie duminică. În relatarea preluată de Reuters se menţionează că Harry a trebuit să se deplaseze acasă imediat după aterizarea pe aeroportul Heathrow, pentru a rămâne în carantină până la funeraliile ducelui de Edinburgh.

Citește și:  Creştere numărului de traversări ilegale ale graniţei între Polonia şi Germania

Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni. Doliul naţional va lua sfârşit la 17 aprilie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close