Franța nu va lansa un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing – Europa News
Franta

Franța nu va lansa un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Franța nu va urma exemplul altor guverne occidentale și nu va lansa un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, deși trebuie condamnate încălcările drepturilor omului în China, a declarat joi Ministrul Educației, informează mediafax.

Statele Unite, Canada, Australia și Marea Britanie au declarat săptămâna aceasta că oficialii guvernelor lor nu vor participa la Jocuri pentru a transmite Chinei un mesaj cu privire la situația drepturilor omului.

„În ceea ce privește un boicot diplomatic… Franța nu o va face”, a declarat Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, la BFM TV, citat de Reuters. „Sportul este o lume în sine, care trebuie să fie protejată de interferențele politice”.

Ministrul Sportului, Roxana Mărgineanu, va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, a precizat el. Dar a spus că este corect ca încălcările drepturilor omului în China să fie condamnate.

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a fost mai rezervat și a declarat că Parisul ar trebui să adopte o poziție comună cu alte capitale ale Uniunii Europene.

Vorbind la o conferință de presă comună cu omologul său german Annalena Baerbock la Paris, Le Drian a spus că este nevoie de o poziție europeană comună în ceea ce privește problema boicotării diplomatice a Jocurilor de la Beijing.

Baerbock a cerut, de asemenea, ca UE să adopte o poziție comună.

Ea a precizat că este vorba despre cazul jucătoarei chineze de tenis Peng Shuai, a cărei locație a devenit un subiect de îngrijorare internațională în urma acuzațiilor sale de agresiune sexuală din partea unui fost vicepremier al Chinei.

„Atunci când o femeie ridică un astfel de reproș, acesta trebuie să fie auzit într-un context internațional. Trebuie să urmărim cazul și să ajungem la un răspuns comun”, a declarat Baerbock în timpul primei sale călătorii în străinătate în calitate de ministru de externe.

Citește și:  Franța: 50 de medici și psihologi semnează o scrisoare-manifest împotriva „schimbării de gen la copii”. „O derivă serioasă”

Parisul urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de vară în 2024.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close