Franta

Franța nu recomandă doza suplimentară persoanelor sub 65 de ani. „Nu există niciun motiv”, spune coodonatorul campaniei de vaccinare

Asculta informatia

Președintele Comitetului de coordonare a strategiei de vaccinare din Franta, Alain Fischer, consideră, de asemenea, că reluarea epidemiei în anumite teritorii este pentru moment doar o „variație foarte modestă”. „Nu există niciun motiv pentru care persoanele sub 65 de ani să fie vaccinate [deoarece] protecția împotriva formelor severe de boală este încă excelentă”.

Alain Fischer estimează că epidemia Covid-19 este în prezent controlată corect și că majoritatea francezilor nu se află în „obligația actuală de a li se administra un rapel”.

„Există o scădere a propagării virusului”, spune Fischer. „Dar trebuie să fim rezonabili, pentru că nu poți prevedea totul: virusului îi place frigul și umiditatea, iar vaccinul nu este perfect”.

Variații modeste

În ceea ce privește revenirea timidă a epidemiei în anumite departamente, profesorul preferă să menționeze „variații foarte modeste”, mai mult legate de „evenimente sociale ” decât o reluare structurală a epidemiei.

Întrebat despre posibilitatea de a abandona permisul de sănătate din 15 noiembrie, așa cum era prevăzut inițial în lege, Alain Fischer susține direcția Consiliului științific, care îndeamnă la o anumită „precauție pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă”. „Dacă rămânem în tendința de scădere, putem lua în considerare [eliminarea permisului sanitar], dar dacă nu este așa, aș tinde să mai așteptăm puțin”, adaugă el.

Fischer reamintește că, pentru moment, nu există o nouă variantă de îngrijorare. „Delta este predominantă în mare măsură, își menține stăpânirea asupra tuturor celorlalte. Vaccinarea nu împiedică mutatia virusului, dar prin blocarea circulației virale reduce șansa de a se dezvolta noi variante.”

Citește și:  Un pensionar francez nevaccinat a depus o plângere împotriva preşedintelui Macron
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 47

Close