Franța: Jean Castex este noul prim-ministru – Europa News
EuropaFranta

Franța: Jean Castex este noul prim-ministru

Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a nominalizat vineri pe Jean Castex în funcția de prim ministru.

Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a nominalizat vineri pe Jean Castex în funcția de prim ministru. Jean Castex este un delegat intersemestrial care a coordonat strategia privind revenirea la normalitate în timpul pandemiei de coronavirus, informeazp Digi 24.

După numirea sa în funcție, Jean Castex are acum sarcina de a forma un nou guvern. Castex, în vârstă de 55 de ani, este un fost colaborator al președintelui francez Nicolas Sarkozy. Nominalizarea lui Emmanuel Macron a venit la câteva ore după ce Edouard Philippe și guvernul său au demisionat. Edouard Philippe vine de la dreapta spectrului politic şi nu s-a înscris niciodată în partidul președintele francez Emmanuel Macron.

Macron și Philippe au introdus mai multe reforme controversate, cum este cea a asigurării de şomaj. Mai mult decât atât, cei doi s-au confruntat cu crize multiple, cum a fost cea a „vestelor galbene” şi cea sanitară legată de epidemia de COVID-19, care l-a determinat pe Macron să spună că trebuie să „se reinventeze”, conform Agerpres.

Astfel, prin noua numire în funcția de prim ministru, Jean Castex are ca primă misiune reinventarea politicii, ținând cont de alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2022.

Citește și:  Fostul premier francez Edouard Philippe şi doi foşti miniştri ai sănătăţii, vizaţi de o anchetă judiciară
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close