FrantaRomania

FRANTA îşi trimite militarii în România. NATO se înarmează la graniţa cu războiul

Asculta informatia

Emmanuel Macron a anunţat vineri, la Bruxelles, că Franţa va accelera desfăşurarea de militari în România, în cadrul NATO, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Franţa va continua să îndeplinească rolul de a-şi reasigura aliaţii NATO prin trimiterea unui nou contingent în Estonia ca parte a prezenţei avansate consolidate, anticipând participarea sa la controlul aerian baltic începând cu luna martie şi, de asemenea, prin accelerarea desfăşurării sale în România”, a declarat preşedintele francez la încheierea summitului excepţional al Consiliului European de la Bruxelles şi în ajunul summitului NATO dedicat crizei din Ucraina.

Duplicitate din partea lui Putin

Cu puţin timp înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia „încă discutam detaliile implementării acordurilor de la Minsk. Deci, da, a existat duplicitate, a existat o alegere deliberată şi conştientă a preşedintelui Putin de a lansa războiul atunci când încă mai puteam negocia pacea”, a estimat preşedintele Macron.

Preşedintele Macron anunţase anterior, pe 19 ianuarie, disponibilitatea Franţei de a se angaja în noi misiuni, ”în special în România”.

România, care se învecinează cu Ucraina şi are acces la Marea Neagră, se află „în epicentrul tensiunilor” şi, prin urmare, trebuie „reasigurată”, a explicat ministrul francez al apărării, Florence Parly.

Citește și:  Emanuel Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2

Close