Franta

Franţa face angajari înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Asculta informatia

Regia pariziană de transporturi (RATP) a început pregătirile cu un an şi jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 şi prevede recrutarea a 6.000 de persoane în perspectiva acestui eveniment, în contextul în care compania se confruntă cu o lipsă de atractivitate, a anunţat, luni, preşedintele său director-general, fostul premier Jean Castex, informează AFP, potrivit agerpres.

„Vom face totul pentru a fi pregătiţi la Cupa Mondială de rugby din septembrie şi octombrie anul acesta şi, mai ales, pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024. Principala problemă întâmpinată de RATP este legate de dificultăţile de angajare”, a precizat Castex.

După un final de an 2022 catastrofal pentru RATP, cu un sfert din parcul auto nefuncţional şi o scădere cu 10 până la 20 la sută a traficului cu metroul, RATP a decis să ia măsuri pentru restabilirea serviciilor cel puţin la nivelul de dinainte de Covid, dar mai ales pentru marile evenimente sportive viitoare.

Dificultăţile în găsirea de personal, creşterea absenteismului şi a demisiilor, conflictul social în rândul şoferilor de autobuz sau întreţinerea sunt cauzele degradării serviciului public de transport.

RATP caută să angajeze 2.700 de şoferi de autobuz, 400 de conductori de metrou şi 700 de agenţi de staţii.

Jocurile Olimpice de vară de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august 2024.

Citește și:  Londra vrea sa plateasca bani mulţi Franţei pentru stoparea traficului de migranţi spre ANGLIA
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close