Franta

Franţa evocă o posibilă renunţare la permisul vaccinal de la ‘sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie’

Asculta informatia

Franţa estimează că există „motive de a spera” că „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal”, datorită ameliorării situaţiei sanitare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează AFP, potrivit agerpres

„Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecţiile pe care le facem (…) există motive de a spera că în acest orizont de timp situaţia se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri”, a estimat el.

Preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală Alain Fischer a estimat miercuri, în faţa Senatului, că o renunţare la permisul vaccinal poate fi luat în calcul „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”, dacă o serie de condiţii sunt îndeplinite.

„Din punct de vedere ştiinţific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens”, a spus el.

El a evocat, de asemenea, necesitatea, ca „supraîncărcarea spitalicească actuală să dispară, ca spitalele să revină la o stare de funcţionare obişnuită şi ca pacienţii non-Covid să poate fi trataţi fără întârziere”. De asemenea, a mai spus Alain Fischer, este necesară o „acoperire vaccinală cu rapel ridicată”.

Alain Fischer a subliniat că acest exerciţiu de proiecţie este un „teren fragil”, dar potrivit lui „poate merge destul de repede”, întrucât incidenţa scade „destul de repede”.

Citește și:  Franţa crede că ‘buldozerul’ rus se poate impune în câteva săptămâni sau luni

Gabriel Attal a precizat, la rândul lui, că se va renunţa la permisul vaccinal „imediat ce va exista o normalizare a situaţiei din spitale, adică nu vor mai exista spitale sub tensiune puternică din cauza COVID”.

Numărul de morţi în Franţa de la începutul pandemiei se ridica marţi seară la 133.614. Peste 80% din populaţia totală este vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce 78,5% dintre francezi sunt vaccinaţi cu două doze.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close