Franţa: Bărbat înarmat, căutat după ce a tras asupra unor jandarmi – Europa News
Franta

Franţa: Bărbat înarmat, căutat după ce a tras asupra unor jandarmi

Un bărbat înarmat, fost militar, era căutat de poliţie duminică dimineaţa în Dordogne, în sud-vestul Franţei, după ce a tras asupra unor jandarmi chemaţi pentru o ceartă de familie, a anunţat prefectul departamentului Dordogne, Frederic Perissat, informează AFP şi Reuters.

„A avut loc o ceartă de familie în noaptea aceasta, cu un bărbat care era înarmat. Când jandarmeria a sosit la faţa locului, el a deschis focul. Am demarat operaţiuni de căutare a acestei persoane care este prin urmare înarmată”, a declarat prefectul la postul de radio France Bleu Perigord, precizând că bărbatul este „un fost militar, care se deplasează rapid”.

Jandarmeria a informat la rândul său că bărbatul, de circa 30 de ani, fost concubin al unei tinere femei, a venit în jur de miezul nopţii la domiciliul ei „unde a exercitat violenţe asupra noului iubit al acesteia”.

„Victima care a fugit a fost luată apoi în vizorul unei arme de foc. Fostul concubin a coborât pe străzile localităţii şi a declarat că îi va ataca pe jandarmi. El a tras în direcţia lor două focuri şi a avariat grav două vehicule ale jandarmeriei”, a relatat aceasta.

Prefectul a cerut populaţiei „să rămână în locuinţe, să nu se deplaseze”

O sursă apropiată dosarului a declarat că „fosta sa iubită şi copiii săi sunt în siguranţă, recuperaţi de jandarmerie şi plasaţi într-un loc sigur”.

GIGN, unitate de elită a jandarmeriei franceze, a intervenit în localitatea Lardin-Saint-Lazare. Două elicoptere şi 210 jandarmi sunt angajaţi în operaţiune, a anunţat jandarmeria.

Prefectul a cerut populaţiei „să rămână în locuinţe, să nu se deplaseze”.

„A fost stabilit un perimetru de securitate. Trebuie ca fiecare să stea acasă şi să aştepte ca operaţiunea să se încheie”, a declarat el.

Citește și:  Franța raportează peste 1.500 de cazuri noi de coronavirus, cel mai ridicat bilanț zilnic de la finalul lunii mai
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close