Franta

Franţa ar putea reveni la o viaţă normală

Şeful campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a declarat, luni, că se aşteaptă ca ţara să revină la un fel de condiţii de viaţă „normale” până la vară sau până la toamnă, datorită unei campanii susţinute de vaccinare anti-COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres

Expertul a declarat pentru televiziunea franceză BFM că armata va fi angrenată în planurile de accelerare a campaniei de vaccinare şi că Franţa este încă în măsură să respecte obiectivele de vaccinare în pofida eşecurilor înregistrate cu vaccinul AstraZeneca.

„Va dura ceva timp pentru ca viaţa să revină la normal”, a spus el. În privinţa persoanelor mai vulnerabile, ar trebui să fim aproape gata cu campania de vaccinare până în luna mai. Însă o revenire la normalitate se va produce în vară sau chiar în toamnă, a afirmat Alain Fischer.

În Franţa, 6.191. 666 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 de la începutul campaniei, reprezentând 9,2% din totalul populaţiei şi 11,8% din populaţia adultă, potrivit datelor furnizate duminică de Ministerul Sănătăţii.

Aproape o treime dintre francezi au intrat, de sâmbătă, într-o perioadă de lockdown de o lună, mulţi dintre aceştia exprimând oboseală şi confuzie cu privire la ultima serie de restricţii menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Citește și:  Organizatorii unei manifestații LGBTI au interzis accesul persoanelor albe. Evenimentul a fost ulterior anulat, din cauza amenințărilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close