Franta

FRANTA: Ape toxice . Plajele au fost închise de urgenţă

Autorităţile sanitare din Franţa sunt în alertă din cauza descoperirii unei microalge toxice, despre care există informaţii că provoacă simptome asemănătoare Covid-19, teribila boală infecţioasă care a lovit crunt planeta.

Ostreopsis siamensis, o microalgă înrudită cu Ostreopsis ovata, a fost depistată în ultimele zile pe plajele din sud-vestul Franței. Adică foarte aproape de granița cu Spania.

În cele din urmă s-a decis închiderea plajelor și interzicerea scăldatului. La această decizie s-a ajuns pentru că microalga provoacă probleme respiratorii, tuse și greață. Practic, simptomele asociate și cu SARS-COV-2, care generează Covid-19.

Conform site-ului 20minutes.fr, plajele din orașele Biarritz şi Bidart et Saint-Jean-de-Luz au fost închise luni, 9 august 2021. Nu au existat dubii cu privire la această măsură. Analizele Agenţiei Regionale pentru Sănătate au stabilit că este vorba despre Ostreopsis siamensis.

Microalgă toxică şi pentru mediu

Alga care a creat atâtea probleme a fost identificată în trecut și în Marea Mediterană. Totuşi, acum a fost descoperită prima dată în Biarritz. Microalga nu este toxică doar pentru om, ci şi pentru mediu.

Cine intră în contact cu ea se va confrunta cu tulburări respiratorii, frisoane, tuse, mâncărimi ale ochilor, greață și uneori febră. De aceea, medicii recomandă testarea pentru Covid-19. Vestea bună este că simptomele provocate de infecție sunt ușoare și trec de la sine.

Citește și:  Erdogan speră că Franţa ‘se va debarasa’ de Macron cât mai curând posibil
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close