Franta

Franţa a semnat un acord cu Cehia pentru livrarea a 52 de obuziere Caesar

Asculta informatia

Franţa a semnat joi, la Praga, un acord privind vânzarea către armata cehă a 52 de obuziere Caesar în valoare de 333 de milioane de euro, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Cumpărând 52 de tunuri noi de calibru NATO, vom întări capacitatea noastră de apărare şi vom înlocui obuzierele Dana care au peste 40 de ani”, a declarat ministrul ceh al apărării, Lubomir Metnar, subliniind că acestea vor fi „livrate în 2024-2026”.

Armata franceză utilizează din 2008 obuzierele Caesar, tunuri de 155 mm cu o rază de acţiune de 40 km fabricate de grupul de armament francez Nexter.

„Industria cehă va fi deplin implicată în construcţia acestui sistem”, în proporţie de „peste 40%”, a subliniat în faţa presei ministrul francez al apărării, Florence Parly, calificându-l drept „un instrument puternic, precis şi modern”.

Franţa va furniza primele patru obuziere, iar fabricarea celorlalte 48 va fi încheiată în Republica Cehă de holdingul Czechoslovak Group.

După ce a examinat în total opt oferte, Ministerul ceh al Apărării a anunţat în 2020 acest acord, dar negocierile au durat mai mult decât era prevăzut, notează AFP.

În iulie 2019, Nexter a vândut 62 de vehicule blindate Titus Republicii Cehe, în valoare de 230 de milioane de euro.

Citește și:  Politia franceză au dezmembrat o reţea internaţională de trafic de persoane, în care erau implicaţi şi români
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9

Close