Franta

François Hollande: ‘Urgenţa nu este intrarea Ucrainei în UE, ci scoaterea Rusiei din Ucraina’

Asculta informatia

”Urgenţa nu este intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, ci scoaterea Rusiei din Ucraina”, subliniază fostul preşedinte francez François Hollande, care consideră că Kievul are ”cu siguranţă o vacaţie” de a adera la UE mai târziu, relatează AFP, scrie news.ro .  

”Vom avea timp să examinăm această propunere, când se va fi terminat conflictul, iar Ucraina îşi va fi regăsit integritatea şi independenţa”, a declarat François Hollande într-un intevu acordat cotidianului regional La Montagne.

”Fără îndoială, (Ucraina) va fi primită favorabil şi cu grja de a nu fi pusă într-o poziţie pe care nu o poate susţine în plan economic. Pentru moment, (o aderare a Ucrainei la UE) nu este nici o prioritate şi nici de actualitate”, subliniază fostul şef al statului francez.

”Actualitatea este o ajutare la maximum a ucrainenilor să depăşească această oroare care este războiul şi să termine cu invazia unei ţări care are, cu siguranţă, o vocaţie de a adera la Uniunea Europeană”, apreciază el.

Fostul preşedinte al Franţei reacţiona astfel în urma unei declaraţii a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a îndemnat luni UE să primească Ucraina ca membră ”neîntârziat”, ”prntr-o nouă procedură specială”.

”Sunt sigur că este drept, sunt sigur că este posibil”, sublinia luni, într-o înregstrare video, Volodimir Zelenski.

Citește și:  Franţa: Un bărbat grav rănit într-un atac cu cuţit; victima este cetăţean afgan
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 93

Close