Europa

Fotbalul englezesc BOICOTEAZĂ total rețelele sociale ca răspuns la abuzul online

De vineri 30 aprilie, ora 15.00 pm până luni 3 mai, ora 11.59, cluburile din Albion își vor ÎNCHIDE conturile de Facebook, Twitter și Instagram, transmite  Sky News.

Fotbalul englezesc va boicota rețelele de socializare weekendul viitor, ca răspuns la discriminarea și abuzul adresat jucătorilor, experților și altor membri ai comunității fotbalistice.

Autoritățile din domeniu, printre care Asociația de Fotbal, Premier League, Liga de Fotbal Engleză, Super Liga Feminină FA, Campionatul Feminin FA, PFA (Asociația Fotbalistilor Profesioniști) și Kick It Out au anunțat mutarea-şoc într-un comunicat comun.

Toţi aceştia vor astfel să arate că „fotbalul englezesc face front comun pentru a sublinia faptul că companiile de social media trebuie să facă mai mult pentru a eradica ura online, subliniind în același timp importanța educării oamenilor în lupta în curs împotriva discriminării”.

Această formă de protest vine în urma unor rapoarte continue de forme de abuz rasiste și de altă natură pe social media.

La începutul acestei luni, clubul de fotbal Swansea City a anunțat un boicot de o săptămână pe rețelele de socializare, iar Thierry Henry a părăsit platformele din cauza comentariilor postate acolo.

Marcus Rashford, Trent Alexander-Arnold, Raheem Sterling și Tyrone Mings sunt câțiva dintre cei de pe lista lungă de jucători care au fost vizați de abuzuri rasiste online.

În scrisoarea comună, organizațiile enumerate mai sus au declarat că boicotul a fost programat să aibă loc „într-un program complet de meciuri în jocul profesionist masculin și feminin și va fi ţinut de cluburile din Premier League, EFL, WSL și Campionatul feminin, toate acestea urmând să-și dezactiveze Facebook-ul, conturile de Twitter și Instagramul ”.

Citește și:  Comisia Europeană încearcă o coordonare cu SUA în privinţa certificatului de vaccinare

Scrisoarea adăuga: „În cele din urmă, în timp ce fotbalul ia poziție, îndemnăm guvernul britanic să se asigure că proiectul său de lege privind siguranța online va aduce o legislație puternică pentru a face companiile de social media mai responsabile pentru ceea ce se întâmplă pe platformele lor, așa cum s-a discutat la masa rotundă găzduită de DCMS Online Abuse, la începutul acestei săptămâni.”

Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a declarat: „Comportamentul rasist de orice formă este inacceptabil și abuzul îngrozitor la care sunt supuşi jucătorii noştri pe platformele de socializare nu poate fi permis să continue.

„Premier League și cluburile noastre de fotbal susţin organizarea acestui boicot pentru a evidenția nevoia urgentă a companiilor de social media de a face mai mult în eliminarea urii rasiale.

„Nu vom înceta să provocăm companiile de social media și dorim să vedem îmbunătățiri semnificative în politicile și procesele lor pentru a bloca abuzul discriminatoriu online pe platformele lor.

„Fotbalul este un sport divers, care reunește comunități și culturi din toate mediile și această diversitate face competiția mai puternică. Campania ‘No Room For Racism’ reprezintă toată munca pe care o facem pentru a promova egalitatea, diversitatea și incluziunea și combaterea discriminării.”

În februarie, opt dintre cosemnatarii scrisorii au trimis o altă epistolă către directorii executivi ai Twitter și Facebook, Jack Dorsey, respectiv Mark Zuckerberg, pentru a le spune că platformele lor – inclusiv Instagram deținută de Facebook – trebuie să facă mai multe pentru a elimina abuzurile.

Deputatul laburist Jo Stevens, secretar al Comisiei digitale, cultură, mass-media și sport, a declarat: „Amenințările și rasismul cu care se confruntă fotbaliștii pe rețelele sociale sunt îngrozitoare, dar, din păcate, nimeni nu mai este surprins de acest lucru.

Citește și:  Procurorii francezi cer judecarea a încă nouă persoane implicate în atentatul de la Nisa

„Singura modalitate de a face companiile de socializare să își asume responsabilitatea pentru ceea ce apare pe platformele lor sunt sancțiuni penale împotriva şefilor săi executivi. Și totuși, în ciuda tuturor discuțiilor lor dure, conservatorii au renunțat la legea de siguranță online propusă.

„Miniștrii pot ține câte întâlniri vor ei pe Zoom cu fotbaliștii , dar acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele. S-au lovit de lobbyiștii tehnologiei mari prin reducerea legislației propuse și amânarea ei pentru mai mult de doi ani. Cam atât de mult le pasă lor. „

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close