Sanatate

Fost sportiv de performanță, internat la terapie intensivă după ce și-a făcut rapelul cu Pfizer

Asculta informatia

Fostul mijlocaș al echipei de fotbal australian Western Bulldogs, Paul Dimattina, a fost internat la terapie intensivă după ce a suferit o reacție adversă suspectă la vaccinul de rapel anticovid, relatează Herald Sun.

Potrivit The Herald Sun, bărbatul în vârstă de 47 de ani a reacționat prost la vaccinul de rapel de la Pfizer și apoi a contractat Covid.

Există posibilitatea ca afecțiunile de sănătate preexistente ale lui Dimattina să fi contribuit la reacția sa, deoarece miastenia gravis, boala cu care sportivul se confrunta,  provoacă slăbiciune musculară și are un efect asupra sistemului nervos.

Cu toate acestea, rămâne neclar care a fost exact factorul decisiv – vaccinul de rapel Pfizer, tratamentul pentru miastenia gravis, Covid sau o afecțiune nedezvăluită – care l-a determinat pe Dimattina să fie plasat la terapie intensivă.

„Nu aveam niciun simptom atunci”, a declarat Dimattina pentru The Herald Sun de pe patul său de spital.„Am avut o reacție la vaccinul de rapel, dar acum am luat și Covid”, a relatat sportivul.

Sursa: Andrei Nicolae/ActiveNews 

Citește și:  Vaccinarea anti-COVID a copiilor. O deputată îi dă o replică fermă fostului ministru Ioana Mihăilă: „Nu, nu ne putem proteja copiii cu prețul…”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Close