Italia

Forza Italia al lui Silvio Berlusconi va fuziona cu Liga lui Matteo Salvini. Mișcare politică importantă în politica italiană

Partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi are în vedere o fuziune cu Liga lui Matteo Salvini (extrema dreaptă), au relatat sâmbătă media italiene preluate de dpa. 

Surse din Liga au precizat că posibila fuziune nu va fi o “anexare”, ci o alăturare a forţelor pentru Italia. Problema ar urma să fie discutată la mijlocul săptămânii viitoare.

În prezent Forza Italia şi Liga fac parte din guvernul tehnocrat al lui Mario Draghi.

Potrivit surselor, o altă formaţiune de extremă dreapta, Fratelli D’Italia, condusă de Giorgia Meloni, nu se va alătura celor două, întrucât Forza Italia se teme că aceasta ar putea avea un impact negativ asupra noului bloc. Fratelli D’Italia se află în prezent în opoziţie, relatează Agerpres.

Informaţiile privind această iniţiativă vin la o săptămână după ce în parlamentul italian a fost creată o nouă facţiune de centru-dreapta, Coraggio Italia.

Într-un climat de colaborare, am evaluat ipoteza unei federaţii a forţelor de centru-dreapta”, a transmis Berlusconi vineri pe Twitter, după un summit online al partidului.

Citește și:  UN IMIGRANT SOMALEZ A ÎNJUNGHIAT PATRU FEMEI ȘI UN COPIL DE 6 ANI
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close