Ucraina

Forţele militare ruse aflate în apropierea oraşului Kiev s-au poziţionat defensiv şi nu mai avansează

Asculta informatia

Forţele militare ruse aflate în apropierea oraşului Kiev s-au poziţionat defensiv şi nu mai avansează, afirmă un oficial din cadrul Departamentului american al Apărării, după ce oficiali de la Moscova au semnalat că trupele ruse s-ar putea concentra doar în regiunea separatistă Donbas, potrivit agerpres

„Forţele militare ruse au oprit orice acţiune din punctul de vedere al avansării spre Kiev”, a declarat un oficial de la Pentagon, sub protecţia anonimatului. Totuşi, atacurile aeriene şi balistice continuă, a precizat oficialul american.

Armata ucraineană a anunţat vineri seară că şase rachete ruse de croazieră au lovit un comandament aerian din oraşul Vinniţia, provocând daune majore.

Serviciile de informaţii militare americane anunţă că armata ucraineană continuă să opună rezistenţă la periferia de est a capitalei, precum şi în oraşul Cernihiv (Cernigău), situat în nordul Ucrainei.

În acelaşi timp, un alt oficial american afirmă că Rusia a început să transfere în Ucraina trupe care erau staţionate în regiuni separatiste din Georgia. În plus, Rusia menţine 22 de nave militare în Marea Neagră şi în Marea Azov, în largul coastelor Ucrainei.

Un oficial militar rus a anunţat, vineri după-amiază, că Administraţia Vladimir Putin analizează posibilitatea limitării operaţiunilor militare doar la regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, ceea ce ar însemna o reducere a amplorii ofensivei militare în Ucraina.

Citește și:  PayPal Holdings şi-a închis serviciile din Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 44

Close