Australia
Focuri de armă în Melbourne. Protestatarii anti COVID i-au atacat pe polițiști
Poliția din Melbourne a recurs la focuri de armă pentru a opri protestele violente ale persoanelor care se opun vaccinării anti Covid. Trei polițiști sunt răniți și 40 de persoane au fost reținute pentru ultraj.
În Australia, continuă protestele violente împotriva vaccinării anti Covid. Polițiștii au tras focuri de armă pentru a opri aceste manifestări, iar în urma acestora, 40 de persoane au fost reținute, relatează AFP.
Cei mai mulți dintre protestatari sunt muncitori în construcții, nemulțumiți că domeniul în care lucrează îi obligă să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
Melbourne se află în carantină de aproape șase săptămâni din cauza înmulțirii cazurilor de Covid. Cu toate acestea, oficialii Guvernului spun că nu vor ceda și nu vor renunța la restricții.
“Am fost clari: dacă nu respectaţi regulile, nu vom ezita să luăm măsuri”, a afirmat Tim Pallas, ministrul Relaţiilor Industriale din statul Victoria, anunţând decizia autorităţilor de a închide şantierele.
Am avertizat industria de construcţii acum o săptămână, am văzut comportamente scandaloase pe şantiere şi pe străzi şi acţionăm în consecinţă în mod decisiv şi fără ezitare”, a spus Tim Pallas, citat de sursa menționată.
Proteste violente în Australia. Polițiștii au tras focuri de armă
În Australia, protestele violente împotriva vaccinării se țin lanț. În ultimele două zile, peste 100 de persoane au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirea față de deciziile Guvernului din acest stat. Potrivit AFP, citată de Agerpres, în nici o lună au fost arestate preventiv pentru ultraj peste 200 de persoane, iar zeci de polițiști au fost răniți în timpul misiunii de a aplanare a a acestei situații. Îndemnul la proteste s-a transmis pe rețelele de socializare.
Statul Victoria se confruntă cu un număr alarmant de cazuri, 603 în doar 24 de ore. În aceeași situație se află și Sydney, care a impus carantină generală. Scopul restricțiilor este vaccinarea populației în proporție de 80%, pentru a se ajunge la o imunizare colectivă.