Africa

Focarul de Ebola din Guineea, legat de epidemia din 2014-2016

Noul focar de Ebola din Guineea (Africa de Vest) este legat direct de epidemia devastatoare care a afectat regiunea între 2014 şi 2016, a informat joi Centrul pentru Controlul şi prevenirea Bolilor (CDC) din Africa, potrivit DPA şi agerpres.

Secvenţierea genetică a arătat că focarul actual este rezultatul reapariţiei unei tulpini care a circulat anterior în Africa de Vest, a indicat şeful echipei responsabile pentru Ebola din cadrul CDC, Merawi Aragaw, în cadrul unui briefing de presă.

„Aceasta este cu adevărat o preocupare. Înseamnă că virusul poate supravieţui mai mult în supravieţuitorii [de Ebola] decât se presupusese anterior”, a explicat Merawi.

Oamenii de ştiinţă au presupus anterior că virusul poate supravieţui doar câteva luni în corpul unui pacient de Ebola vindecat, nu câţiva ani, a continuat Merawi.

Cercetări suplimentare erau necesare pentru a clarifica dacă focarul actual a fost cauzat de un lanţ de infectare continuu, nedescoperit anterior, sau mai degrabă de o infecţie cronică persistentă, a adăugat el.

Peste 11.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul epidemiei de Ebola din 2014 – 2016, care a afectat în principal ţările vest-africane Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Autorităţile din Guineea anunţaseră izbucnirea unei noi epidemii de Ebola luna trecută, în timp ce Republica Democrată Congo (RDC) raportase recent, la rândul său, un nou focar, al 12-lea din această ţară central-africană.

Până în prezent, 30 de cazuri de Ebola au fost detectate în ambele ţări, 12 în RDC şi 18 în Guineea, potrivit CDC.

Virusul Ebola provoacă febră şi duce deseori la sângerări interne masive şi la moarte.

Citește și:  Patru călugărițe catolice, răpite de bărbați înarmați pe o autostrada din Nigeria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close