Romania

Florin Cîțu a anunțat când revine România la normalitate: „1 iunie reprezintă primul pas“

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul așteptat de toți românii: „Pe 1 iunie revenim la normalitate“, a spus premierul luni, 5 aprilie.

„Voi anunța un comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate. Sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România.

La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane.

5 milioane înseamnă 35% din populația adultă.

Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi“, a afirmat premierul Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 5 aprilie.

Florin Cîțu a anunțat când revine România la normalitate: 1 iunie, primul pas

El a adus aceste lucruri în atenția românilor în contextul în care, astăzi, în România ajung noi doze de vaccin anti covid.

„Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele la finalul lunii iulie pentru a vaccina 10 milioane de români. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze.

Putem să vorbim de o redeschiderea a economiei aproape în totalitate. Am adus dozele mai repede față de ținta inițială, luna septembrie. Rămâne mijlocul lunii aprilie ca să ajungem la 100.000 de persoane vaccinate pe zi.

E nevoie să ne înregistrăm pe platforma de vaccinare, pentru că vom avea dozele de vaccin necesare. Situația epidemiologică: lucrurile s-au stabilizat. Am luat niște măsuri după consultări largi cu cultele, primarii, factori de decizie. Avem deja rezultate“, a adăugat el.

„1 iunie reprezintă primul pas. Nu o deschidere totală, dar primul pas. Singur soluție de a redeschide economia este vaccinarea“, a adăugat el.

Citește și:  Aproape 2.000 de tone de deșeuri de pe două barje, oprite la intrarea în țară

„Trebuie să ne vaccinăm, de aceea am dat termenul de 1 iunie pentru redeschiderea economiei, vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. Comitetul interministerial va include ca invitați și asociații și patronate. Avem timp să pregătim redeschiderea. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă, e mesajul pe care îl transmite și președintele Iohannis“, a conchis premierul, înainte de a prelua întrebările jurnaliștilor.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close