Europa

Finlanda va relaxa de pe 13 iulie restricţiile de intrare în ţară pentru pentru cetăţenii unor state europene

Finlanda va relaxa de pe 13 iulie restricţiile de intrare în ţară pentru cetăţenii unora din statele europene, a anunţat marţi ministrul de externe Pekka Haavisto, precizând că aceasta va depinde de rata infecţiilor cu coronavirus din fiecare ţară, transmite dpa, scrie agerpres.

Limita maximă stabilită de guvernul finlandez este de opt cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori pe o perioadă de două săptămâni, ceea ce exclude Suedia, a indicat ministrul de externe, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Zona verde: Cinci noi ţări au fost adăugate. Lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină, actualizată de Guvern

Perioada de referinţă va fi 26 iunie-10 iulie.

Guvernul urmează să anunţe cu puţin înainte de 13 iulie lista ţărilor ai căror cetăţeni pot intra fără restricţii.

În acest moment, date fiind ratele de infectare actuale, sunt eligibili călătorii din nouă state ale Spaţiului Schengen, printre care Austria, Germania, Grecia, Italia, Slovenia şi Elveţia, a menţionat Pekka Haavisto.

Din cauza ratelor de infectare mai ridicate, vor rămâne în vigoare restricţii pentru cetăţenii din ţări ca Belgia, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia şi Spania.

Citește și:

Pe de altă parte, Ministerul de Externe menţine avertizarea către cetăţenii finlandezi în legătură cu călătoriile neesenţiale, a mai spus şeful diplomaţiei de la Helsinki.

Finlanda şi-a redeschis deja în această lună frontierele pentru călătorii din şase state din regiune – Danemarca, Islanda, Norvegia şi ţările baltice.

Citește și:  Avioane militare israeliene au aterizat pentru prima oară în Germania, înaintea unor exerciţii comune
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close