AsiaReligie

Filipine închide bisericile în cadrul noilor restricţii în vigoare

Bisericile din Manila se vor închide iar călătoriile neesenţiale spre capitala Filipinelor vor fi interzise de luni, ca urmare a recrudescenţei pandemiei de COVID-19, relatează duminică  agerpres.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a depăşit 7.000 timp de trei zile, cea mai ridicată cifră de la începutul pandemiei.

Numărul total al spitalizărilor a crescut la peste 663.000 de persoane, iar spitalele se află sub presiune în această ţară de aproximativ 110 milioane de locuitori dintre care 12 milioane doar în capitala Manila, care trăiesc în cartiere sordide şi suprapopulate.

„Cu aceste noi măsuri luate pentru următoarele două săptămâni urmărim două obiective: reducerea transmiterii virusului a Manila şi evitarea răspândirii noului coronavirus, în afara capitalei”, a explicat purtătorul de cuvânt prezidenţial, Harry Roque.

Sunt vizate de noile restricţii şi provinciile Rizal, Cavite, Laguna şi Bulacan, din vecinătatea Manilei.

Deşi consumul în interiorul restaurantelor este interzis, transporturile publice vor continua să funcţioneze iar populaţia se va putea deplasa. Autorităţile nu doresc totuşi reintroducerea unui lockdown devastator pentru sectorul economic la ţării.

În pofida carantinelor impuse locuitorilor din mai multe regiuni, interdicţiei de circulaţie nocturne şi intrării străinilor în ţară, autorităţile nu au reuşit să stăvilească răspândirea noului coronavirus.

Citește și:  NATO îi îndeamnă pe talibani să renunțe la atacurile din Afganistan
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close