Europa

Fenomen îngrijorător în Spania. Tinere înţepate cu ace de seringă în cluburile de noapte. Grijă mare și la Untold

Asculta informatia

Grijă mare la Untold. În Spania, o agresiune bizară asupra tinerelor s-a transformat într-un fenomen îngrijorător care a cuprins întreaga ţară. E vorba de zeci de tinere care reclamă că au fost înţepate cu ace de seringă, în cluburile de noapte. Victimele susţin că li se injectează o substanţă care le face să îşi piardă cunoştinţa, însă analizele de laborator nu au identificat încă niciun drog cunoscut.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în discotecile din Catalonia şi Pais Vasco. În total, 35 de fete au ajuns la spital cu urme de înţepături pe corp. Dar au fost victime şi în Andalucia, Cantabria, Comunitatea Valenciana şi Castilla la Mancha.

Victimă: Dansam și am văzut un grup de tineri îmbrăcați în negru. Primul și al doilea m-au lovit în umăr,iar al treilea sau al patrulea m-a înțepat în braț. După 5 minute am simțit ca o scădere a glicemiei, voiam să mă aşez pe podea să mă odihnesc. Mi-au amorțit genunchii și limba.

Cazurile sunt cu atât mai bizare cu cât nu au existat abuzuri sexuale sau furturi în urma acestei agresiuni. Iar analizele de laborator nu au identificat până acum nicio substanţă străină în organism.

O singură adolescentă de 13 ani a fost pozitivă la extasy lichid, în urma înţepăturii.

Fetele sunt speriate şi multe renunţă la distracţiile nocturne.

Poliţiştii sunt în alertă şi fac verificări în cluburi.

În Catalonia s-a instituit un protocol în urma căruia fetele trebuie să anunţe personalul, se închid uşile clubului, este chemată poliţia şi toţi tinerii sunt verificaţi. Autorităţile se gândesc de asemenea să legitimeze şi să ţină o evidenţă a tuturor clienţilor pentru a facilita identificarea agresorilor în cazul în care sunt raportate înţepături.

Citește și:  Justiţia spaniolă respinge lockdown-ul parţial instituit la Madrid
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2

Close