Europa

Fără taxe de roaming în UE pentru încă 10 ani.

Asculta informatia

Comisia Europeană a decis să prelungească măsura privind eliminarea taxelor de roaming cu încă cu 10 ani, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare. Eliminarea, în primă instanță a acestor taxe a venit la propunerea actualului Comisar European pe Transporturi, Adina Vălean.

Corina Crețu, actual europarlamentar al României, a anunțat că, recent, Comisia Europeană a adoptat decizia de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare. Soția fostului lider liberal Crin Antonescu, Adina Vălean, a fost vicepreședinte al Parlamentului European.

Inițiativa, prelungită acum, i-a aparținut, în 2009, Adinei Vălean, actualul Comisar European pe Transporturi. Atunci ea propunea Parlamentului European, care a adoptat prevederile, la Strasbourg în martie 2009, reducerea tarifelor maxime în cazul expedierii mesajelor text și descărcării de pe Internet, în regimul roaming. Ulterior, acestea au fost eliminate unanim.

Măsura, beneficiară românilor care se află la muncă în alte state europene

„Salut propunerea Comisiei Europene de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare.

Mă bucur că, în acest fel, continuă proiectul pe care l-am votat în calitate de Membru al Parlamentului European în martie 2014, când s-a decis ca diferenţele dintre tarifele pentru sunat, mesaje şi utilizare de date în interiorul Uniunii Europene să dispară.

Mă gândesc în primul rând la beneficiile pe care le are această măsură pentru români, cu precădere pentru cei care se află la muncă în alte state europene şi care vor putea, astfel, păstra legătura cu familiile lor din țară și cu cei dragi.

Citește și:  Zece tone de deșeuri din sticlă aduse din Grecia, oprite la vama Giurgiu.

Totodată, această măsură s-a dovedit a fi una care a crescut competitivitatea pe piață, unde la nivel european sunt sute de operatori de telefonie. Prin decizii de acest fel, sunt convinsă că poate crește și încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană, pentru că astfel simt direct beneficiile apartenenței țării lor la acest proiect“, scrie europarlamentarul Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 65

Close