Romania

Fara masca de la 1 august in Romania. Regulile la care renuntam inca de la 1 iunie. Anuntul premierului Florin Citu

Asculta informatia

Am putea scapa in sfarsit de purtarea mastii. Este anuntul de ultima ora a prim-ministrului Florin Citu. Pe masa guvernantilor sunt si alte proiecte de relaxare a restrictiilor.

Premierul Florin Citu a declarat marti, ca este posibil ca de la 1 august sa se renunta la obligativitatea purtarii mastii, insa acest lucru depinde de rata de vaccinare.

Acesta a sustinut ca de la 1 iunie ar putea exista inca o serie de facilitati pentru persoanele vaccinate, astfel incat restaurantele si hotelurile sa poate functiona la 100% din capacitate pentru cei imunizati.

„De la 1 iunie putem vorbi de fara masca pe plaja, la munte, daca mergem in drumetie. Dar putem vorbi de facilitati pentru persoane vaccinate. De exemplu restaurate la capacitate 100% pentru persoane vaccinate. La fel al hoteluri, sa fie capacitate de 100% in ceea ce priveste persoanele vaccinate”, a declarat Citu.

Ca toate masurile sa se aplice cat mai repede, este nevoie ca cel putin 5 milioane de romani sa se imunizeze cu ambele doze. Pana in acest moment in Romania au fost administrate peste 5 milioane doze de vaccin, iar peste 2 milioane de oameni au primit ambele doze.

Citește și:  Fermierii români, falimentați de supermarketuri
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 9

Close