Facebook şi TikTok „tremură” deja: lansarea ”Truth Social”, pe ultima sută de metri – Europa News
World

Facebook şi TikTok „tremură” deja: lansarea ”Truth Social”, pe ultima sută de metri

”Truth Social”, reţeaua de socializare inventată de Donald Trump, urmează să fe lansată online la 21 februarie, data lansării prezentată în magazinul de aplicaţii al Apple, App Store.

Trump Media & Technology Group (TMTG), firma-mamă a ”Truth Social”, contactată de AFP în acest sens, nu a răspuns imediat.

Trump s-a implicat în Social Media ca să se răzbune

Această reţea a lui Donald Trump a fost prezentată de către fostul preşedinte drept o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube – pe care i-a fost interzis accesul din cauză că şi-a îndemnat susţinătorii la violenţă înainte de asaltul sângeros de la Capitoliu de la 6 ianuarie 2021.

TMTG s-a aliat cu un vehcul deja cotat, Digital World Acquisition Corp, pentru a strânge 293 de milioane de dolari, în septembrie, pe Wall Street. Cele două grupuri au anunţat ulterior, la începutul lui decembrie, că au onbţinut încă un angajament, în valoare de un miliard de dolari.

Apple și Google vs. Donald Trump

Platformele Facebook, Instagram, Twitter, Reddit, Spanchat YouTube, Gettr, Rumble, Gab, Triller și Twitch i-au pus pumnul în gură lui Donald Trump, suspendându-i acestuia accesul pe aceste platforme cruciale.

Decizia a venit pe baza faptului că aceste rețele sociale nu pot și nu trebuie să fie folosite pentru instigări de niciun fel.

Apoi, ceilalți giganți americani precum Apple și Google s-au răzvrătit împotriva lui Trump. Concret, cele două mari companii au suspendat de pe platformele lor celebra aplicație folosită de susținătorii lui Trump: Parler. Aici, la acea vreme, mesajele care incitau la violență erau omniprezente.

Citește și:  Pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022? Vezi ce spune Bill Gates....
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close