TEHNOLOGIE

Facebook, în centrul unui scandal uriaș.

Gigantul tech pare imun la criticile utilizatorilor săi, implicați în acțiuni consecutive de hacking sau de publicitate mascată.

Datele personale a peste 500 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale au fost postate online, într-o campanie de hacking de înalt nivel. Utilizatorul unui forum de hacking profesionist a publicat sâmbătă numerele de telefon și datele personale a milioane de utilizatori Facebook.

Datele expuse în mediul online include informații personale despre mai bine de 533 de milioane de utilizatori ai rețelei din 106 țări, inclusiv peste 32 de milioane de utilizatori din SUA, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India. Datele făcute publice au inclus numerele de telefon, ID-ul Facebook, numele complete, locația, datele de naștere, biografia și în unele cazuri adrese.

Business Insider a cerut o poziție oficială din partea gigantului tech. Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că datele au fost furate din cauza unei vulnerabilități detectate în 2019.

În opinia expertului Alon Gal, de la firma de criminalitate și spionaj cibernetic Hudson Rock, care a descoperit acest furt, scurgerea de date ar fi veche de câțiva ani. Acesta avertizează că informațiile ar putea fi folosite în dauna persoanelor afectate sau ar putea duce la comiterea altor fraude cibernetice. Mai mult, ar putea stimula alte atacuri de inginerie socială sau hacking, a declarat Gal pentru Business Insider.

Precedentul Cambridge Analytica a deschis drumul fraudelor cibernetice
Expertul a descoperit furtul datelor în ianuarie, când un utilizator al aceluiași forum de jacking a făcut reclamă unui serviciu automat care ar putea oferi telefoanele a sute de milioane de utilizatori Facebook în schimbul unui preț. În prezent, întreaga bază de date furate a fost postată pe forumul respectiv în mod gratuit pentru orice are abilități rudimentare în lucrul cu bazele de date.

Citește și:  Facebook a făcut progrese în depistarea ‘deepfake-urilor’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close