GermaniaTEHNOLOGIE

Facebook are dreptul să blocheze utilizatori, însă în anume condiţii

Asculta informatia

Facebook are dreptul să şteargă postări şi să blocheze utilizatori, însă în anume condiţii, a stabilit joi Curtea supremă a Germaniei, transmite dpa, potrivit agerpres

Potrivit acestei decizii, utilizatorii platformei trebuie să fie informaţi din timp că urmează să le fie blocate conturile şi trebuie să li se dea ocazia de a oferi o explicaţie privind activităţile lor, iar în cazul ştergerii unei postări, trebuie informaţi cel puţin ulterior.

Decizia Curţii federale de justiţie din Karlsruhe face referire la „standardele comunitare” globale în baza cărora platforma încearcă să blocheze conţinuturile considerate discriminatorii şi ofensatoare. Nu toate postările interzise de Facebook sunt însă ilegale în baza legii germane.

Astfel, în două speţe, un bărbat şi o femeie au postat remarci defăimătoare despre musulmani şi imigranţi, iar instanţa a considerat că respectivele postări nu încalcă libertatea de exprimare prevăzută de legislaţia germană, cerând Facebook să le restabilească.

Un purtător de cuvânt al Facebook a reacţionat subliniind că platforma nu tolerează „discursul de ură şi face eforturi să elimine conţinutul inacceptabil”, dar va analiza cu atenţie decizia pentru a putea lua măsuri în continuare împotriva discursului de ură în Germania.

Citește și:  GERMANIA: Noi proteste împotriva restricţiilor şi vaccinării obligatorii împotriva COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 47 =

Close