TEHNOLOGIE

Facebook a lansat un sistem de rugăciuni.

Asculta informatia

Visul progresiștilor a mai făcut un pas înainte. Cunoscuta rețea socială a lansat un sistem de rugăciune, instrument disponibil doar în Statele Unite. Utilizatorii pot fi notificați la cerere pentru a-și aduce aminte să se roage a doua zi.

Credincioșii pot forma grupuri de rugăciune pe Facebook. Reețeaua de socializare și-a propus vrea să aducă enoriașii pe platformă. Prin introducerea unui sistem de rugăciuni, utilizatorii se pot întâlni în spațiul virtual pentru a se ruga, scrie Reuters.

Facebook consideră că enoriașii reprezintă o comunitate importantă în vederea creșterii aderării la rețea. Încă din 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a citat bisericile ca exemplu pentru modalitățile de a conecta compania cu lumea. Facebook a creat atunci o echipă care urma să se concentreze pe „parteneriate de credință“. Pandemia de Covid-19 a urgentat eforturile în acest sens, spune șefa echipei, Nona Jones.

Sistemul de rugăciune a fost creat după ce Facebook a observat că a crescut numărul de persoane care cer și oferă rugăciuni în timpul pandemiei, a precizat Jones, care este și pastor în Florida: „Una dintre cele mai mari comunități care folosește produse Facebook sunt oamenii credincioși. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creștere masivă în categoria de spiritualitate“.

A fost organizat chiar și primul summit virtual de credință cu lideri religioși, luna trecută. În timpul evenimentului live, difuzat desigur pe Facebook, liderii religioși au comunicat cu comunitățile religioase în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare.

De asemenea, în viitor, liderii religioși ar putea să își țină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată, a explicat un alt executiv al Facebook, Sheryl Sandberg.

Citește și:  Oamenii lui Soros, Clinton și Obama, dar și guvernele europe au semnat o scrisoare anti-Musk

Pentru ce se roagă americanii

O femeie a folosit instrumentul pentru a solicita rugăciuni pentru o mătușă bolnavă de Covid-19, în timp ce alți utilizatori de pe grup au reacționat prin apăsarea butonului „M-am rugat“. Alți americani au cerut rugăciuni pentru „o fată care a suferit o decepție în dragoste“, pentru examenul auto al unui fiu, dar și pentru probleme cu o firmă de asigurări.

Totuli, în vreme ce mulți lideri religioși cu care a discutat Reuters au salutat inițiativa Facebook într-un an în care comunitățile sunt încă nevoite să stea acasă, au existat și voci critice la adresa rugăciunilor virtuale, legate în special de protecția identității persoanelor care accesează serviciul.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 7

Close