Rusia

Explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger de război a lui Putin a fost ucis

Cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski a fost ucis duminică într-o explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Acesta a fost executat cu un premiu ce i-a fost oferit în cadrul unui eveniment – o statuetă plină cu TNT.

UPDATE 12.00. Daria Țarova, suspectată în cazul exploziei dintr-o cafenea din Sankt Petersburg, în care a murit Vladlen Tatarski, a fost reținută luni, 3 aprilie, de anchetatorii din Rusia. Mama și sora acesteia au fost aduse în fața anchetatorilor pentru interogatoriu.

În explozie au fost rănite circa 30 de persoane. „24 de victime au fost duse la unități medicale din Sankt Petersburg de la fața locului. Încă șase victime au solicitat singure ajutor medical la ceva timp după incident”, a informat TASS, citând serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia.

Vladlen Tatarsky, ucis de un premiu plin cu explozibil

Darya Trepova, o tânără în vârstă de 26 de ani din Sankt Petersburg, este principala suspectă în atentatul în care a fost omorât Vladlen Tatarsky.

Femeia a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce intra în cafeneaua din Sankt Petersburg în care s-a desfăşurat evenimentul la care a participat şi Vladlen Tatarsky.

Aceasta avea în braţe o cutie în care se afla premiul plin cu TNT pe care propagandistul militar rus l-a primit în timpul evenimentului şi care a explodat la scurt timp, omorându-l pe loc.

Principalul suspect, o tânără de 26 de ani

Se pare că printre victime s-ar afla şi Darya Trepova, dar potrivit medicilor, starea ei de sănătate nu este una foarte gravă. Trepova este cunoscută printre forţele de ordine, ea participând în dese rânduri la protestele organizate în Sankt Petersburg.

Citește și:  Moscova afirmă că a doborât trei avioane de război ucrainene

Vladlen Tatarski avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți din Rusia. El s-a numărat printre sutele de participanți la fastuoasa ceremonie de la Kremlin din septembrie anul trecut, când a fost proclamată anexarea de către Rusia a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close