Europa

Expert în boli infecțioase din Suedia: „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului

Cel mai important expert în boli infecțioase din Suedia susține că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului.

Anders Tegnell, epidemiolog-șef la Agenția de Sănătate Publică din Suedia, și-a exprimat în mod repetat scepticismul asupra măștilor faciale ca modalitate de prevenire a transmiterii virusului, informează Mediafax.

„Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”, a afirmat Tengell.

El a argumentat că în țările în care masca este obligatorie, precum Belgia și Spania, rata îmbolnăvirilor continuă să crească, potrivit The New York Post.

„Măștile de față vin în completarea altor lucruri atunci când acele lucruri se află în locuri sigure. Dar să începeți să aveți măști pentru față și apoi să credeți că vă puteți aglomera în autobuze sau centre comerciale – aceasta este cu siguranță o greșeală”, a explicat specialistul.

„Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măști, nici măcar în transportul public”, a subliniat Tegnell. Potrivit acestuia, dovezile privind eficacitatea utilizării măștilor faciale au fost „uimitor de slabe”.

Citește și:  UE nu este pregătită pentru o nouă criză a migraţiei, avertizează Grecia despre situaţia din Afganistan
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close