Expert francez în boli infecțioase, șocat de numărul de reacții adverse ale vaccinului Pfizer: „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare a efectelor secundare pentru un vaccin” – Europa News
FrantaSanatate

Expert francez în boli infecțioase, șocat de numărul de reacții adverse ale vaccinului Pfizer: „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare a efectelor secundare pentru un vaccin”

Profesorul francez Eric Caumes a provocat un cutremur în lumea medicală afirmând, zilele trecute, că nu a văzut niciodată așa de multe efecte adverse la un vaccin, ca la cel produs de Pfizer. Un vaccin care a început deja să fie distribuit în Marea Britanie și e  programat să fie distribuit pe scară largă în Franța începând din ianuarie, scrie LifesiteNews.

Caumes, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, nu este unul dintre medicii etichetați „contra curentului”,  pronunțându-se pentru toare restricțiile și pentru al doilea lockdown. El a spus că există riscul unui „al treilea val” de infecții dacă oamenii nu respectă rgulile și nu se distanțează, mai ales de  Crăciun.

El a mai declarat că se va vaccina anti-COVID-19 atâta timp cât nu este un vaccin „ARN” ca cel distribuit acum în Regatul Unit. Vaccinurile „ARN” sunt așteptate să intre în Franța în ianuarie.

Dar Caumes și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aceste vaccinuri. În interviul dat celor  de la Le Parisien, el s-a plâns de lipsa datelor științifice disponibile din rezultatele și efectele secundare ale acestora, spunând că nu va avea niciodată încredere orbește în industria vaccinurilor doar din comunicatele de presă pe care le dau companiile.

Eric Caumes: „Citind cele 53 de pagini, ceva m-a frapat. Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de efecte secundare pentru un vaccin! În afară de reacțiile minime datorate injecției, cum ar fi roșeața locală și durerea, alte efecte nedorite sunt identificate la rate relativ ridicate, în special la tineri, după a doua doză. Luați exemplul febrei, poate apărea temporar după o injecție, este clasic. Dar acolo, 15,8% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani au avut 38°C sau mai mult în termen de șapte zile de la a doua injecție. Și 45% au fost nevoiți să ia medicamente pentru febră sau durere. Vorbim și despre 55% dureri de cap, 62% oboseală. Nu se poate, asta este prea mult, poate fi o problemă”.

Vezi mai departe pe: activenews.ro

Citește și:  În Europa persecuţia creştinilor creşte alarmant! Analiză în cinci țări : motivele, atitudinea politică ostilă și islamul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close