Europa

Evanghelicii elvețieni resping certificatul COVID

Evanghelicii elvețieni resping certificatul COVID pentru a putea intra în biserici la serviciile de închinare. Alianța evanghelică elvețiană spune că măsura este disproporționată, întrucât bisericile evanghelice au implementat alte măsuri eficiente de protecție încă de la începutul pandemiei.

Guvernul federal elvețian intenționează să introducă un certificat Covid-19 până la vară, care ar fi obligatoriu pentru a avea acces în lăcașurile de cult din țară. În Elveția are loc un proces de consultare publică.

Alianța Evanghelică Elvețiană a respins această măsură, afirmând că „închinarea este o expresie a libertății religioase de întrunire și nu ar trebui reglementată prin verificări de identitate de niciun fel”. Mai mult, ei explică faptul că în acord cu Constituția Federală, serviciile bisericești trebuie tratate diferit față de alte adunări.

Evanghelicii susțin că bisercile au fost bine organizate în păstrarea distanțării, astfel încât pe teritoriul Elveției nu au fost înregistrate focare de Covid în biserici.

Știre prezentată în cadrul ediției din 24 mai 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Citește și:  CEDO obligă Elveţia să plătească daune morale unei cerşetoare românce
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close