EuropaRomaniaUcraina

Europarlamentarul Maria Grapini șterge pe jos cu Zelenski: Cum va permiteti sa incalcati dreptul romanilor de a studia in limba romana?

Asculta informatia

Europarlamentarul Maria Grapini șterge pe jos cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe care îl numește Zelinski, probabil dintr-o eroare de scriere. Grapini îl ceartă pe Zelenski pentru că a atentat la drepturile românilor din Ucraina și spune că va bloca aderarea țării la Uniunea Europeană dacă președintele ucrainean nu își reconsideră deciziile.

„Acum ca a trecut Craciunul, pot sa va spun domnule Zelinski, sa va fie rusine? Cum va permiteti sa incalcati dreptul romanilor de a studia in limba romana? De ce incalcati drepturile minoritatilor,desi ati cerut aderarea Ucrainei la UE?

Romania si romanii au primit in casele lor refugiatii din Ucraina si dumneavostra va bateti joc de romani? Demersurile mele catre Comisia europeana sunt ferme: daca nu respectati drepturile romanilor de pe teritoriul Ucrainei, sa fie blocat demersul de aderare si sa se sisteze ajutoarele de la UE.

Domnule Zelinski, ar trebui sa stiti ca aveti si obligatii,nu numai drepturi!”, scrie Grapini pe Facebook.

Citește și:  Un grup de migranţi care să dădeau drept sportivi români, reţinut pe aeroportul din Atena
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =

Close