Europa

Europarlamentarul Cristian Terheș cere demisia „imediată și necondiționată” a șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Contracte cu producătorii de vaccinuri cercetate de parchet

Asculta informatia

Europarlamentarul Cristian Terheș a cerut urgent demisia „imediată și necondiționată” a șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru contractele pe care aceasta le-a semnat cu producătorii de vaccinuri anticovid.

Europarlamentarul român a ținut discursul luni, 17 octombrie, în Parlamentul European, iar mesajul acestuia a fost postat și pe pagina sa de Facebook.

Cristian Terheș a făcut precizări referitoare și la investigația pornită de către Parchetul European.

„Ursula von der Leyen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de președinte al Comisiei Europene, deoarece acțiunile ei sunt în prezent investigate de Parchetul European. EPPO a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri și iată de a transmis Curtea de Audit într-un raport publicat acum câteva zile. Și citez: Comisia a semnat până în noiembrie 2021 contracte de 71 de miliarde de euro din partea statelor membre pentru a cumpăra până la 4,6 miliarde de doze de vaccin anti-Covid”, a susținut europarlamentarul român.

Europarlamentarul acuză Uniunea Europeană că nu a dat dovadă de transparență în ceea ce privește cheltuielile din banii contribuabililor:

„Asta înseamnă că ea a cumpărat zece doze de vaccin pentru fiecare cetățean european pe baza unor contracte care nu au fost divulgate public niciodată. Așa au fost transmise publicului contractele pe care ea le-a semnat cu aceste companii farmaceutice.

Cum e asta posibil într-o Uniune Europeană care dorește a fi transparentă cu modul în care se folosește de banii cetățenilor. Așa că întreb și cer din nou demisia imediată și necondiționată”.

Citește și:  Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord pentru avionul de luptă european
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Close