Africa

ETIOPIA: Trei reprezentanţi ai organizaţiei Medici Fără Frontiere au fost ucişi în regiunea Tigray

Asculta informatia

Trei membri ai personalului organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF) au fost ucişi în regiunea Tigray din Etiopia, a anunţat vineri organizaţia umanitară, potrivit agerpres.

Un coordonator de urgenţă spaniol şi doi lucrători etiopieni au fost găsiţi morţi lângă vehiculul lor vineri, la o zi după ce s-a pierdut contactul cu grupul, transmite DPA.

Circumstanţele deceselor nu au fost clare imediat.

”Condamnăm acest atac asupra colegilor noştri în termenii cei mai fermi şi vom căuta să aflăm ce s-a întâmplat” , a declarat MSF într-un comunicat.

Potrivit armatei etiopiene, informaţii iniţiale indică faptul că rebeli din Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF) i-au răpit şi ucis pe cei trei.

Armata a insistat apoi să escorteze reprezentanţii mass-media şi ai organizaţiilor umanitare din motive de securitate.

Este dificil de verificat informaţiile din regiune.

Guvernul etiopian a lansat în noiembrie o ofensivă militară împotriva TPLF, care deţinuse până atunci puterea în regiunea Tigray din nordul Etiopiei. De atunci, trupe şi miliţii eritreene s-au implicat în conflict.

Între TPLF şi guvernul central existau de ani de zile tensiuni.

Sute de mii de persoane din Tigray depind de ajutorul umanitar, dar grupurile de ajutorare nu au avut acces deplin la cei care au de mult timp nevoie de el, din cauza situaţiei de securitate şi a obstacolelor birocratice.

Citește și:  Etiopia: Peste 100 de crime comise de un grup inarmat din vestul ţării
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 17

Close