EuropaTurcia

Erdogan acuză concursul Eurovision că ameninţă familia: La astfel de evenimente, a devenit imposibil să întâlnești o persoană normală

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat concursul muzical Eurovision, că amenință familia tradițională, acesta declarând că “la astfel de evenimente, a devenit imposibil să întâlnești o persoană normală”

Într-un discurs rostit după o ședința de cabinet și citat de cotidianul britanic The Guardian, Recep Tayyip Erdogan a descris participanții la concurs drept „caii troieni ai coruperii societății” și a afirmat că guvernul său a avut dreptate să țină Turcia în afară competiției muzicale începând din 2012, scrie site-ul Aktual 24.

Liderul de la Ankara s-a referit la cântărețul elvețian Nemo, care a câștigat cea de-a 68-a ediție a concursului Eurovision la începutul acestei luni cu piesă „The Code”, o odă pop-rap lirică despre călătoria cântărețului spre îmbrățișarea unei identități nongender.

Cântărețul în vârstă de 24 de ani a devenit primul câștigător nonbinar al concursului.

„La astfel de evenimente, a devenit imposibil să întâlnești o persoană normală.Înțelegem mai bine cum am luat decizia corectă prin faptul că am ținut Turcia în afară acestei competiții rușinoase în ultimii 12 ani”, a declarat președintele Turciei.

Luni, Erdogan a denunțat, de asemenea, un declin grav al natalității în Turcia că fiind o „amenințare existențială” și un „dezastru” pentru țară. Săptămâna trecută, Institutul de Stat de Statistică al Turciei a anunțat că rata natalității din țară în 2023 a scăzut la 1,51 copii pe femeie.

Citește și:  Erdogan vrea să cucerească planeta: „Niciodată nu am fost atât de aproape ca acum”
Tags

Articole similare

Close