Germania

Germania dezbate legea sinuciderii asistate

Germania a început demersurile pentru o nouă lege privind sinuciderea asistată. Acest lucru a fost decis în urma concluziei Curții Constituționale cum că „dreptul la moarte voluntară include libertatea de a-și lua viața” și „de a solicita ajutor de la terți”.

În practică, decizia judecătorilor înseamnă că Bundestag, parlamentul federal al Germaniei, trebuie să convină asupra unei noi legi cât mai curând posibil.

Trei grupuri de lucru și-au pus deja propunerile pe masă. Unii pun accentul pe liberul arbitru, alții pun accent pe supravegherea medicală, iar alții doresc să se asigure că sinuciderea asistată nu devine o activitate comercială.

Jonathan Steinert, jurnalist german al revistei creștine Pro spune că propunerile de lege, care pun un accent mai puternic pe voința individului decât pe protecția vieții, au multe șanse să fie trecute. Bisericile au fost vocale în această discuție, potrivit jurnalistului german. Un mesaj a fost clar: „Sinuciderea nu trebuie văzută ca o formă normală de moarte în societate”.

Citește și:  Creştin-democraţii şi social-democraţii, umăr la umăr la alegerile din Germania, cu câte 25% din voturi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close