Orientul mijlociu

Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

Asculta informatia

Emiratele Arabe Unite au redus miercuri numărul locurilor în care purtarea măştilor de faţă este obligatorie, în contextul pregătirilor pentru deschiderea expoziţiei mondiale Expo 2020 luna viitoare şi al scăderii numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

EAU solicitau purtarea măştilor în toate locurile publice şi pentru persoanele din familii diferite în vehiculele private.

Deşi regula privind păstrarea unei distanţe de doi metri rămâne în vigoare, măştile pot fi acum îndepărtate la efectuarea de exerciţii în locurile publice, pe plaje şi la piscină, dar şi în saloanele cosmetice şi în centrele medicale.

Relaxarea regulii privind purtarea măştilor urmează unei scăderi constante a cazurilor de COVID-19 raportate zilnic de la începutul lunii iulie, a declarat Autoritatea naţională pentru gestionarea crizelor, urgenţelor şi dezastrelor într-un comunicat transmis de agenţia de presă WAM.

Autorităţile locale vor amplasa indicatoare acolo unde este permisă îndepărtarea măştilor, a adăugat aceasta.

Dubai, unul dintre cele şapte emirate din cadrul EAU, va deschide Expo 2020 pe 1 octombrie, cu speranţa atragerii a 25 de milioane vizitatori interni şi străini.

Toţi cei care participă la Expo 2020 cu vârsta de peste 18 ani vor trebui să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului sau să prezinte un rezultat negativ la testul de depistare al acestuia pentru a putea intra.

Citește și:  Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc a condus procesiunea ‘Drumul Crucii’ pe esplanada bazilicii Sfântul Petru fără public
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 70 =

Close