Franta

Emanule Macron vrea relaxarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, luni, că va reanaliza intervalul orar pentru interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, subliniind că ora 19.00 i se pare „foarte devreme”, potrivit mediafax.

„Vom încerca să decalăm puţin, întrucât ora 19.00 este foarte devreme”, a afirmat Emmanuel Macron, potrivit postului France Info, în cursul vizitei la o şcoală din Melun (Seine-et-Marne).

Preşedintele Franţei a declarat că terasele localurilor ar putea fi redeschise la jumătatea lunii mai, iar restaurantele cu spaţii interioare, ulterior. „Vor exista etape. Există etapa din 3 mai, apoi cea de la jumătatea lunii mai, o etapă la începutul lunii iunie şi cred că alta la jumătatea lunii iunie. Totul va depinde de rezultatele obţinute. Vom încerca să redeschidem spaţiile culturale în prima etapă. Pentru restaurante, va fi diferit: dacă este menţinut obiectivul de la jumătatea lunii mai pentru terase, va trebui să mai aşteptăm pentru o redeschidere totală”, a argumentat Macron, citat de postul BFMTV.

Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat, joi seară, relaxarea unor restricţii antiepidemice, în contextul îmbunătăţirii situaţiei, dar a precizat că interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va fi reevaluată abia la jumătatea lunii mai.

Limita de zece kilometri privind deplasările în jurul domiciliului va fi anulată pe 3 mai, a declarat Jean Castex. „Situaţia se ameliorează”, a explicat premierul Franţei, pledând însă pentru prudenţă şi respectarea restricţiilor.

În schimb, interzicerea circulaţiei în intervalul orar 19.00-6.00 va fi deocamdată menţinută. „Vom vedea la jumătatea lunii mai, în etapa următoare, în funcţie de situaţia epidemică”, a explicat Jean Castex.

Cursurile liceelor se vor desfăşura într-un sistem „hibrid” începând din 3 mai. În şcolile elementare şi generale, vor fi efectuate teste salivare pentru depistarea eventualelor infectări. În prima etapă au fost puse la dispoziţie 400.000 de teste salivare. „Se pare că am depăşit vârful celui de-al treilea val epidemic”, a subliniat premierul Franţei.

Citește și:  Două persoane date dispărute după ploile torenţiale ce au lovit regiunea Gard din Franţa
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close